Центр підготовки інструкторів для мережних академій Cisco

ITC Zaporizhzhia State Engineering Academy

 

У лютому 2013 року при Запорізькій державній інженерній академії було відкрито Центр підготовки інструкторів для Мережних академій Cisco.

 

Навесні того ж року Центр реалізував перший проект розвитку Мережних академій Cisco в коледжах, школах та закладах професійно-технічної освіти Запорізького регіону. Реалізація проекту відбулася у межах гранту від компанії Cisco Ukraine, за сприяння Департаменту освіти та науки Запорізької обладміністрації.

 

50 викладачів інформатики та комп’ютерних дисциплін з 33 навчальних закладів міста Запоріжжя та області впродовж 2 місяців вивчали курс IT Essentials «Апаратне та програмне забезпечення ПК».

 

Вже з 1 вересня 2013 року в цих навчальних закладах почали свою роботу Мережні академії Cisco. Школярі отримали можливість оволодіти новими знаннями на навичками безпосередньо під час шкільного навчального процесу. Наполегливість у навчанні дозволить їм не тільки отримати сертифікати Мережної академії Cisco, але і правильно обрати свою майбутню професію.

 

Задля підтримки нових Мережних академій Центр започаткував Програму «ЗДІА-ШКОЛІ». Програма передбачає посилення мотивації школярі до навчання за рахунок проведення в школах та на базі ЗДІА пізнавальних заходів з ігровими елементами. Інструктори Центру допомагають новим академіям впоратися з проблемами організаційного та технічного характеру.

 

Згодом, у червні 2014 року до Програми «ЗДІА-ШКОЛІ» долучилися ще 5 навчальних закладів. Інструктори для нових академій Cisco були підготовлені в межах другого гранту від компанії CiscoUkraine, за сприяння Департаменту освіти та науки Запорізької обладміністрації, Обласного відділення українського фонду соціального захисту інвалідів. Серед нових Мережних академій Cisco Запорізький обласний центр професійної реабілітації інвалідів м. Бердянськ , який почав використовувати курс «Програмне та апаратне забезпечення ПК» як складову професійного навчання.

 
Наш Центр підготовки інструкторів пишається участю в масштабному проекті з локалізації базового навчального курсу «Основи інформаційних технологій» (IT Essentials 5.0) українською мовою. Протягом 2013-2014р. команди Центрів підготовки інструкторів Cisco при Запорізькій державній інженерній академії, Національному гірничому університеті (м. Дніпропетровськ ) та Національному університеті «Львівська політехніка» перекладали контент курсу. Обсяг перекладених текстів перевищив 2300 умовних сторінок. Ця визначна подія для Програми Мережних академій Cisco в Україні висвітлена в прес-релізі.

 

В межах гранту SVCF (Фонду спільноти Кремнієвої долини) у 2017-2018 навчальному році проведено навчання 70 нових інструкторів з курсу IT Essentials та відкрито ще 32 Академії Cisco в різних куточках України.