День кар’єри дівчат в ІТ 2019 в Запоріжжі

Girls in ICT Day 2019 в Інженерному інституті  Запорізького національного університету зібрав більше ніж 100 хлопців та дівчат з 11 навчальних закладів Запоріжжя та Дніпра.

 

Чемпіонат зі складання віртуального ПК, чемпіонат з Cisco Binary game, ігри з роботами Ozobot та Zumo, рухлива гра “Закинь пакет” тільки розігріли школярів. Організаторами інтелектуальних розваг стали студенти 1-2 курсів спеціальності Інженерія програмного забезпечення.

 

Завдяки партнерам заходу, компанії IT-Dimension присутні змогли поспілкуватись з голосовим асистентом Amazon Alexa та покерувати розумним світильником.

 

І нарешті спілкування з талановитими дівчатами, які успішно працюють в різних сферах ІТ.  Віра Блусенкова, інженер Глобального центру підтримки клієнтів Cisco в Бельгії розповіла про кар’єрні можливості в напрямку комп’ютерних мереж. Випускниці спеціальності Інженерія програмного забезпечення  Інженерного інституту ЗНУ  ділилися досвідом роботи в сфері розробки прогрманого забезпечення. Веб-розробник компанії Face-IT Ольга Новікова та front-end розробник компанії Light IT Крістина Шатц розповіли як зробили свій вибір на користь ІТ та про особливості гендерної політики в ІТ-сфері.

 

This slideshow requires JavaScript.

Всі учасники заходу отримали сувеніри від партнерів заходу та доступ до курсу “Вступ до ІоТ” Мережної академії Cisco.
На заході були присутні дівчата та хлопці з ЗОШ №66, Запорізької гімназії №46, Запорізької гімназії №50, Запорізької гімназії №71, Запорізької гімназії №28, Запорізького технічного ліцею, Загальноосвітньої санаторної школи-інтернату Хортицької національної академії, Коледжу ракетно-космічного машинобудування м. Дніпро, Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені Макарова м. Дніпро, ДНЗ Запорізький професійний правобережний ліцей, Запорізької ЗОШ №65.